sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tämä ei paljoa selittämistä taida tarvita...

http://rahmispossu.net/2015/11/14/yhden-unelma-on-toisen-painajainen/

Maahanmuuttajat saattavat sittenkin olla painajainen. Sinunkin kannaltasi, tai ainakin lastesi kannalta.
Eurooppa, joka velkaantuu törkeää vauhtia maahanmuuton kustannuksia maksaessaan on yhtä jyrkkää vauhtia muuttumassa samaan katastrofaaliseen tilaan kuin maat joista nämä "pakolaiset" ovat tulossa. 

lauantai 14. marraskuuta 2015

Tappamisen riemu?

Kun jätetään katastrofit, kuten onnettomuudet tai luonnonilmiöt pois, sekä ihan normaalit kuolemat jotka aiheutuvat siitä että elämä päättyy, niin ihmisiä kuolee toisten ihmisten takia neljästä eri syystä. Näitä muita syitä sitten on tarkoitus tässä lyhyesti ruotia, sillä ne ovat aina vaikuttamassa meidän kaikkien elämään, joko suoraan tai epäsuorasti.
Mikään niistä ei periaatteessa ole inhimillisesti hyväksyttävää, mutta vain yksi niistä on ymmärrettävää ja jokseenkin hyväksyttävää, ja toinen niistä on inhimillistä vaikka ei hyväksyttävää.

1. Tappaminen sen takia että haluaa tappaa. Tällaiseen syyllistyvät aidot psykopaatit, joista osa voi toki olla jäljempänä mainittujen ryhmien jäseniä, se ei ole mitenkään pois suljettua. Tämä ryhmä tappaa sen takia että he nimenomaan haluavat tappaa, joko seuraten uhrin kärsimystä ja kuolemaa, tai hekumoiden sillä. Tämä ryhmä tekee sen iloiten ja halulla.

2. Tappaminen sen takia että joku käskee, joko vallan tai terrorin takia. Tai uskonnon. Hallinnan. Minkä tahansa muun syyn takia joka "oikeuttaa" tappamisen joko kontrolloinnin tai hallinnan takia. Tähän ryhmään menee valtaosa terroristeista, mutta myös osa ensimmäisen ryhmän "jäsenistä". Tämä ryhmä tekee tappamisen joko halulla tai ainakin innoittuneena vallan tunteesta. Vähintäänkin tottelevaisuudesta, piittaamatta aiheuttamastaan kärsimyksestä.

3. Tappaminen sen takia että puolustaa joko omaa tai läheisensä henkeä. Tai vastaavasti suojatakseen omaa sivilisaatiotaan ja muita kansalaisia. Tämä ryhmä tappaa vastentahtoisesti, pahoinvointia tuntien, vain velvollisuuttaan ja itsesuojeluvaistoaan tai läheistensä/kansalaistensa suojaamista toteuttaen. Tämän ryhmän jäsenistä ei kukaan kuulu kahteen ensimmäiseen ryhmään.

4. Tappaminen sen takia että kännipäissään/pikaistuksissaan/menetettyään malttinsa ei pysty hillitsemään itseään. Tämä ryhmä on onnettomin, heillä ei ole kontrollia omiin impulsseihinsa eikä niihin vastaamiseen. Voivat kuulua kahteen ensimmäiseen ryhmään, mutta eivät kolmanteen.

Kenen tahansa tappaminen on aina lopullinen teko, aina tuomittava, ja vain harvoin ymmärrettävä. Siksi on vaikeaa ymmärtää että joku uskontonsa varjolla on valmis oman "taivasosuutensa" takia tappamaan asiaansa täysin viattomia sivullisia, joilla ei kerta kaikkiaan ole mitään tekemistä heidän kanssaan, heidän uskontonsa kanssa tai heidän vallanjanonsa kanssa.

Haistakaa vittu, islamistit  ja kaikki muutkin terroristit. Kuulutte kaikki noihin ryhmiin 1. ja 2. Olette sairaita, ja jos jonkun haluatte tappaa niin tappakaa toisenne, tai itsenne. Älkää viattomia sivullisia.

Pariisin uhreja kunnioittaen ja islamisteja paheksuen.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Vihreää märkänä, vai miten se olikaan?

Vaihteeksi taas saavat vihreät tuuletella oikein urakalla, sillä useammallakin otsikonlukijalla on taas tullut päästöjä pöksyihin. Yle pistää Antti Koistisen kynällä tulemaan taas otsikkotasolla tolkutonta tuubaa josta todellisuus on kaukana.
Kyllähän tuon pläjäyksen loppupuolella selvitellään niitä huonojakin puolia joita on paljon enemmän kuin mitä otsikko lupaa.

Kyse on Ylen 4.11.2015 julkaisemasta jutusta, jossa kerrotaan otsikolla "Hurja tutkimustulos: Tuulivoima laskee sähkön hintaa Pohjoismaissa liki 70 % – Voimayhtiöt menettäisivät miljardeja" kuinka tulevaisuudessa sähkö on halpaa kuin saippua. Juttua pönkätään Aalto-yliopiston tekemällä tutkimuksella jonka mukaan tuulivoima leikkaa sähkön hintaa "pohjoismaisilta sähkönkuluttajilta jopa 68 prosenttia".

Mutta miten tämä on mahdollista? Eihän tuulivoimaa ole rakennettu suomenkaan kamaralle kuin vain 5 % koko sähköntuotannon nimellisarvosta. No nyt sitten kaikki jotka vannovat tuulivoiman nimeen lopettavatkin lukemisen tähän ja ryntäävät barrikadeille, tätä täytyy saada lisää. Ehdottomasti, ja paljon.

Vaan mitä ihmettä, artikkelin laatija on jopa kirjaillut joitakin tosiasioita juttuunsa, mutta on jättänyt ne aivan artikkelin loppuun, arvellen kuitenkin ettei kukaan vihreä osaa lukea niin pitkälle. Voi olla jopa mahdollistakin, eihän tuo kriittinen lukeminen tai ristiinvertailu ole mitenkään kovassa huudossa, eikä monikaan kyseenalaista sitä mitä Yle otsikoi.

Siis kuinka homma hoituu? Yksinkertaista: kyseessähän on valtaisa tulonsiirto kuluttajilta sähkön suurkäyttäjille eli teollisuudelle yms. vastaavalle. Valtiot tukevat miljardeilla tuulivoiman tuotantoa niin rakennuskustannuksissa, tariffihinnoittelussa ja niin pois päin. Ja kukas ne valtion verot oikein maksaakaan? Aivan oikein, se on kuluttaja.

Näin saadaan "Halpaa sähköä" jonka tukikustannukset ovat enemmän kuin mitä ko. tuulivoimalat tuottavat käytettävää sähköä. Ja tämä vääristää sähkömarkkinoita, sillä tämä "halpa" tuulivoima on niin paljon verovaroilla tuettua että nyt kun sähkönkäyttö on vähentynyt teollisuuden vähenemisen myötä, että sähkön suurkuluttajille kohta sähkö on liki ilmaista. Tai heille maksetaan tavallaan siitä että käyttävät sähköä edes pikkaisen. Tämä taas saa perinteisemmät sähköntuottajat liriin, sillä heille ei tukia heru, vaan näiden pitäisi koettaa tuottaa halvemmalla sähköä kuin mitä sähkön tuottamisen kulut ovat. Ja sellainenhan on tunnetusti tuottamatonta liiketoimintaa.

Näin ollen siis perinteiset sähkön tuottajat joutunevat aikaa myöten ajamaan laitoksiaan alas, koska ei sitäkään hommaa kannata tappiolla tehdä.

Yksi erityisen huono puoli asiassa on että tuo tuulisähkö on kovasti epävarmaa ja epätasaista, ja sitä varten tarvitaan melkoisesti säätövoimaa muilla tavoin tuotettuna. Suomessakin harvemmin tuulee lainkaan silloin on kovimmat pakkaset, mutta sähkönkulutus kuluttajilla erityisesti on silloin korkeimmillaan. No jos ei tuule, niin mistäs se sähkö sitten tulee? No säätövoimasta, tietenkin, jota pitää olla vähintään saman verran kuin tuulivoimaa.
Mutta jos nämä säätövoimalaitokset ajetaan kannattamattomina alas, niin mistäs se sitten otetaan?

Perkele että ihminen voi olla tyhmä. Mutta kun touhutaan verovaroilla niin tuollaista se on. Vihreää, totisesti.

Jaha, jatketaanpa lukemista. Koistinen on kirjannut artikkeliinsa sen mikä tavallista sukankuluttajaa pitäisi kiinnostaa erityisesti:
"Myöskään tavalliset kotitaloudet eivät näkisi rajua sähkölaskun pudotusta, sillä kotitaloussähkön hinnasta vain 40–50 prosenttia on energian osuutta. Loppu koostuu veroista ja siirtomaksuista, jotka tuppaavat nousemaan jatkuvasti."

Noin. Siis kuluttaja, se tavallinen, ei sittenkään saa sähkölaskuaan 68 prosenttia halvemmalla, vaan itse asiassa kustannus nousee. Kun verot ja siirtomaksut, ja tuulivoiman tuki jne. Jokohan alkaa vihreiltäkin pöksyt kuivumaan?

Seuraava idioottimaisuus: "Tutkimuksen mukaan sähkö halpenee juuri tuulivoiman takia. Liski sanoo, että tuulivoiman vaikutusta pohjoismaiseen sähkömarkkinaan ei ole tähän mennessä tunnettu kovin hyvin, sillä tuulivoima laskee sähkön hintaa monimutkaisella tavalla."

Juu, ihan varmasti tuulivoima laskee suurkuluttajien hintaa. Kun sinne pumpataan sitä kuuluisaa verorahaa jolla se sähkö sitten tuotetaan. Yrjöperskeles tarinoi jossain pakinassaan siitä miten ihmisiä tullaan käyttämään paristoina. Vaikka asia olikin hiukan toinen, niin eikös tämäkin jo melko läheltä liippaa sitä? Sitä, kuinka kuluttajia kupataan sumeilematta että saadaan vähäjärkistä toimintaa aikaan?
Maksa veroja, jotta voidaan tukea tuulivoimaa joka on niin kallista että sitä varten tarvitaan lisää veroeuroja, jonka takia veroja pitää korottaa jotta voidaan tuottaa "halpaa tuulivoimaa". Jees jees.

Jaha. "Tuulivoima kattaa nyt noin viisi prosenttia Pohjoismaissa kulutetusta sähköstä. Osuus nousee arviolta kymmeneen prosenttiin vuonna 2020." Ja kymmenellä prosentilla tuotantoa sähkön hinta laskee 68 prosenttia? Oho. Siinä on harrastettu luovaa matematiikkaa ja runsaasti.

Ja lopuksi sokeri pohjalle, jos joku ei jaksanut itse artikkelia lukea:

"Liskin mukaan sähkön hinta-ale johtaa siihen, että yritykset eivät enää halua, eivätkä pysty rakentamaan uusia voimalaitoksia ilman valtion tukea.
Kärjistetysti sanottuna Suomesta sammuvat valot, mikäli vanhenevien voimalaitosten tilalle ei rakenneta uusia. Lisäksi tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat tuekseen säätövoimaa tyynien ja pilvisten päivien varalta.

– Pitkällä aikavälillä kuluttajien pitää osallistua näiden investointien maksamiseen, Liski sanoo."

Tulihan se sieltä. Eli "halpa tuulivoima" maksaa niin paljon ettei ole enää varaa tuottaa sitä ilman verojen korottamista. Ja kukapas taas kerran laitetaan maksamaan nämä vihreät hörhöilyt? Ettei vain olisi kuluttaja?

Kaikkein hulluinta asiassa on se ettei tässä edes vihreät tienaa, vaan ne jotka rakentavat turhaa ja tarpeetonta tuulivoimaa. Vain siksi että se saa vihreät byysat kostumaan.