lauantai 14. marraskuuta 2015

Tappamisen riemu?

Kun jätetään katastrofit, kuten onnettomuudet tai luonnonilmiöt pois, sekä ihan normaalit kuolemat jotka aiheutuvat siitä että elämä päättyy, niin ihmisiä kuolee toisten ihmisten takia neljästä eri syystä. Näitä muita syitä sitten on tarkoitus tässä lyhyesti ruotia, sillä ne ovat aina vaikuttamassa meidän kaikkien elämään, joko suoraan tai epäsuorasti.
Mikään niistä ei periaatteessa ole inhimillisesti hyväksyttävää, mutta vain yksi niistä on ymmärrettävää ja jokseenkin hyväksyttävää, ja toinen niistä on inhimillistä vaikka ei hyväksyttävää.

1. Tappaminen sen takia että haluaa tappaa. Tällaiseen syyllistyvät aidot psykopaatit, joista osa voi toki olla jäljempänä mainittujen ryhmien jäseniä, se ei ole mitenkään pois suljettua. Tämä ryhmä tappaa sen takia että he nimenomaan haluavat tappaa, joko seuraten uhrin kärsimystä ja kuolemaa, tai hekumoiden sillä. Tämä ryhmä tekee sen iloiten ja halulla.

2. Tappaminen sen takia että joku käskee, joko vallan tai terrorin takia. Tai uskonnon. Hallinnan. Minkä tahansa muun syyn takia joka "oikeuttaa" tappamisen joko kontrolloinnin tai hallinnan takia. Tähän ryhmään menee valtaosa terroristeista, mutta myös osa ensimmäisen ryhmän "jäsenistä". Tämä ryhmä tekee tappamisen joko halulla tai ainakin innoittuneena vallan tunteesta. Vähintäänkin tottelevaisuudesta, piittaamatta aiheuttamastaan kärsimyksestä.

3. Tappaminen sen takia että puolustaa joko omaa tai läheisensä henkeä. Tai vastaavasti suojatakseen omaa sivilisaatiotaan ja muita kansalaisia. Tämä ryhmä tappaa vastentahtoisesti, pahoinvointia tuntien, vain velvollisuuttaan ja itsesuojeluvaistoaan tai läheistensä/kansalaistensa suojaamista toteuttaen. Tämän ryhmän jäsenistä ei kukaan kuulu kahteen ensimmäiseen ryhmään.

4. Tappaminen sen takia että kännipäissään/pikaistuksissaan/menetettyään malttinsa ei pysty hillitsemään itseään. Tämä ryhmä on onnettomin, heillä ei ole kontrollia omiin impulsseihinsa eikä niihin vastaamiseen. Voivat kuulua kahteen ensimmäiseen ryhmään, mutta eivät kolmanteen.

Kenen tahansa tappaminen on aina lopullinen teko, aina tuomittava, ja vain harvoin ymmärrettävä. Siksi on vaikeaa ymmärtää että joku uskontonsa varjolla on valmis oman "taivasosuutensa" takia tappamaan asiaansa täysin viattomia sivullisia, joilla ei kerta kaikkiaan ole mitään tekemistä heidän kanssaan, heidän uskontonsa kanssa tai heidän vallanjanonsa kanssa.

Haistakaa vittu, islamistit  ja kaikki muutkin terroristit. Kuulutte kaikki noihin ryhmiin 1. ja 2. Olette sairaita, ja jos jonkun haluatte tappaa niin tappakaa toisenne, tai itsenne. Älkää viattomia sivullisia.

Pariisin uhreja kunnioittaen ja islamisteja paheksuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti