sunnuntai 27. marraskuuta 2016

7-vuotiaan twiitit? Alepposta?

Pahoittelen ihan ensimmäiseksi kaikille niille jotka ovat ylipäätään kirjoitelmiani lukeneet, että on ollut pitkä väli sitten viime kirjoituksen. Mutta elämä vaatii oman osansa, näkkileipää tarttis saada ja uuden kielen oppiminen on vaatinut sekin osansa. Ja vaikka ajoittain on ollut todellä ihmeissään siitä mikä meno on Suomessa, niin vitutuskäyrää se ei ole nostanut niin korkealle että sen takia olisi ollut halukas menettämään yöunet.

Mutta nyt ihmettelin juuri kuinka tyhmiä suomalaiset toimittajat ovat, ja vielä kuinka paljon tyhmempiä ovat ne jotka heitä lukevat ja vielä uskovat lukemaansa. Uskomatonta.

Tän päivän Ilta-Paska kertoo kuinka tuhannen paskaksi pommitetussa [sic] Aleppossa jonka infra on tuhannen päreinä 7-vuotias tyttö twiittailee (kellä 7-vuotiaalla on oma twitter-tili ja vielä oikein kännykin jolla twiittailla?) "pysäyttävän viestin" joka saattoi jäädä viimeiseksi. Joo.

Jotenkin tuon uutisoinnin uskottavuus on vielä heikompi kuin uutisen kirjoittaneen in uskottavuus on. Joka sekään ei ole kovin korkea...

Vaikka Syyrian tilanne on mikä on (yhtään syyllistämättä suomalaisia joilla ei ole asiaan osaa eikä arpaa jos siellä islaminuskoiset tappavat toisiaan vääräuskoisuuden takia (?) ) niin miten tällaisen paskan suoltaminen muka auttaa asiaa? Auttaako? Jotenkin en usko...

Vielä vähemmän se auttaa sitä että suomeenkin otettaisiin lisää  elätettäviä "pakolaisia" eli parhaassa iässään olevia nuoria miehiä joiden ainoa ansio on lähteä lippahivoon kun alkaa elämä mättämään. Tai kun "tarttis tehdä jotain" tuntuu liian ahdistavalta, helpompaa on mennä sinne missä joku muu elättää ja maksaa viulut.

Kuulostaako yhtään tutulta? Kuten esmes Li A'lta?

5 kommenttia:

 1. Kieltämättä nuo twitter-tilin viestit pistävät epäilemään. Mitä tulee niin Syyriaan kuin muihinkin arabivaltioihin niin sotilasdiktaattorien aikana siellä ihmiset pärjäsivät nykyaikaan nähden vallan hyvin. Nyt siellä nautitaan niitä väkisin tuodun demokratian hedelmiä. Joillekin kansoille se demokratia ei vaan sovi.

  VastaaPoista
 2. Sama viesti kiinnitti minunkin huomioni. 7 v tyttö tviittaa raunioiden keskeltä, ei vain kerran vaan kuusi seitsemän kertaa. Ja hyvällä englannilla. Kauankon se sota nyt on jatkunutkaan, useampia vuosia kuitenkin. Eli jos oletetaan, että tuo tyttö oli n. 4 v kun sota alkoi, niin missä välissä hän ehti käydä koulua ja oppia englantia noin hyvin, mitä noissa tviiteissä oli? Kun eikös siellä ollut koulut jo aikapäiviä pommitettu tuhannen päreiksi? Muuan uusiosuomalainen teki retkiä sinne salakuljettaen leluja? joista kuvien mukaan paikalliset lapset olivat innoissaan. Ainakin kuvissa. Mutta joo, myönnetään, että tässä on taas polttoainetta suvakkien joukkorääkymiseen.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Erika Åkmanilta unohtui "uutisen" jälkihoito vai oliko niin ekstaasissa kun "töistä" lähti?

  "Twiitti lähetettiin kuudelta sunnuntaiaamuna, eikä äidin ja tyttären kohtalosta ole enempää tietoa."

  Mutta kuitenkin: Sunnuntaina 27.11.2016 klo 12:15

  https://twitter.com/AlabedBana/status/802969219268743168

  VastaaPoista
 4. Nyt sitten Samu Lehtonen on korjaillut Erikan jätöksiä, tosin twitter-kuvan kellonaika poikkeaa alkuperäisestä lähteestä?

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000004884344.html

  VastaaPoista