torstai 10. joulukuuta 2015

Anarkistin rohkeudesta

Voisiko sanoa että ehkä aavistuksen pisti hymyilemään tänään kun takku.netin saitilta luin erään anarkistitaistelija-urhon itsetilityksen jossa uhkutaan toimintatarmoa ja rohkeutta uskomattomin määrin!

"Tuijotin poliisia tämän mellakakypärän läpi silmästä silmään. Olimme kaikki täynnä voimaa, täynnä tahtoa näyttää ettei rasismi, fasismi tai nationalismi ja sen hyväksyminen kaduille ole oikein. Ihmiset kääntyivät kannoiltaan ja alkoivat juosta. En tiennyt mitä tapahtui, ennen kuin lähdin itse juoksemaan perässä. Kuulin suhahtavan laukauksen, ja poltteleva kipu levisi nilkkaani. Se tuntui siltä, kuin palava pullo oltaisiin suurella voimalla isketty kohti. Minä olin juoksemassa karkuun."

Voimaa, totisesti.

Jos Suomen anarkismi on tällaisten tolvanoiden ja luusereiden hallussa, niin ehkä ei siitä kovin paljoa tarvitse olla huolissaan. Rohkeutta riittää, kun vain on ainakin kolmekymmentä kaveria kannustamassa. Ja kunhan ei ole enempää kuin yksi vastassa.

Täytyykin  varmaan jatkossakin käydä bongailemassa tuota saittia, saa hyvä naurut piristämään sateisempaakin päivää.

Toisaalta, on murheellista nähdä miten vähällä älyllä voi selvitä elämästä, mutta kai se sitten kun yhteiskunta elättää kun ei itse kykene eikä edes viitsi, kun kerran yhteiskunta elättää. Onkohan näillä naukujilla minkäänlaista selkärankaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti