maanantai 12. lokakuuta 2015

Asia on ananas!

Kaikkea sitä näkeekin kun vanhaksi elää. Nyt varmaan ananasten myynti (onkohan sillä väliä onko ananas purkissa vai kokonaisena?) romahtaa Suomessa, sillä kukapa nyt haluaisi ostaa rasistisia ananaksia?

Kuten HS aina yhtä viisaana kirjoittaa, niin ainakin Ranskassa (todisteita, pliis!) ananas on nyt uusi hakaristi. Hyysärin aina valppaan toimittajan Ilkka Malmbergin mukaan kun ananaksesta on tullut poliittisesti kuuma peruna... onkohan tuossa kielikuvassa muuten jotain omituista?

Tiedostava toimittaja Malmberg on urhoollisesti selvitellyt kuinka rasistit Ranskanmaalla nyt ranskanmaalla ilmaisevat rasistista vihaa ja antisemitismiä. 
Ranskalainen koomikko Dieudonné M’bala M’bala kun lohkoo vitsejä vakavalla asialla, ja hänen "kannattajansa" poseeraavat ananaksen kanssa, pukeutuvat ananas-asuihin, jotkut heittelivät juutalaisia ananaksilla.

Toimittaja Malmberg tietää että Dieudonnén kannattajat ovat banlieusta, Pariisin maahanmuuttajalähiöistä, sekä antisemitistisestä valkoisesta oikeistosta. Hiukan minua kyllä hämmästyttää tämä maahanmuuttajien osuus asiassa, onko siis jotenkin ranskalainen maahanmuuttaja enemmän rasistinen kuin suomalaiseen maisemaan eksynyt virkaveljensä?

Malmbergia siteeraten: "Aiemmin Dieudonné oli tunnettu valkoisen oikeiston ja rasismin vastustaja. Häntä pidettiin liberaalin älymystön suosimana esiintyjänä. Sitten hän teki täyskäännöksen."

Tosin Malmberg on ansiokkaasti jättänyt kokonaan miettimättä että miksi mr. M'bala M'bala onkaan vaihtanut kantaa, sehän olisi toimittajaparan aivokapasiteetille aivan liikaa. On hän tosin hiukan hajulla asiasta, mutta sekin jää ilman syvempää pohdintaa koska totuus on liian vaikea käsiteltäväksi. Vaikka voihan se olla että se on yksinkertaisesti aiheuttanut oikosulun toimittajan aivoissa, ja palauttaa resetin kautta takaisin alkukohtaan.

Mutta seuraavasta lauseesta se syy ilmenee, ja sehän on mitä törkeintä punavihreän toimittajan silmäänkuseskelua ja aiheuttaa toimittajan aivoissa selkeän katkoksen ja henkisen pipin:

"Dieudonnén pilkka kohdistuu juutalaisten lisäksi ranskalaisten kaksinaismoralismiin"

Eihän sellainen käy että ranskalaisia, erityisesti toimittajia mollattaisiin kaksinaismoralismista. Mitä törkeintä syyttelyä... joten tässä tapauksessa vaikka noin yleensä maahanmuuttajat eivät voi olla rasisteja vaan rasististen rikosten kohteita, niin kun aletaan arvostelemaan (toimittajien) kaksinaismoraalista toimintaa, niin silloin ymmärrys loppuu. Kun ei pääsekään syyttämään poliisia eikä perusranskalaista kaduntallaajaa rasismista, vaan maahanmuuttajan pirulainen tuleekin ja arvostelee toimittajan arvomaailmaa! Johan nyt on maailmankirjat sekaisin...  

2 kommenttia:

 1. Kaksinaismoralismi suvissektorilla kohoaa aina vaan yhä uusiin sfääreihin... No, tuota problematiikkaahan on toki ruodittu asiayhteydessä jos toisessakin niin monen monta kertaa, että turhaa niitä on tässä enää alkaa kertaamaan. Mutta kun yksi kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, niin silvuplee:

  http://ryppyjareika.blogspot.fi/2015/09/ryppy-koponen-ja-suvaitsevaisto.html

  ;)

  J.Edgar

  VastaaPoista
 2. Juu, olet oikeassa, J. Ja juuri tuosta olen ollut ihmeissäni. Ihan kuin ongelma sillä katoaisi...

  VastaaPoista